martes, 30 de abril de 2019

VACANCES DE SETMANA SANTA

Aquesta setmana santa he anat de càmping amb la meva família i els meus amics.
El càmping estava al English Summer de Prades. Feia molt fred i no ens vam poder ficar a la piscina però com hi havien moltes sales vam veure pelis i vam fer moltes activitats amb els amics.
El menjar no estava molt bo però els postres estaven bonissims. El primer dia i el segon vam menjar fora els meus amics i jo.

Vaig coneixer molta gent  que a dia d'avui son molt amics meus. També vaig anar sis dies al càmping i vaig fer moltisimes fotos i vídeos. Vam organitzar velades per la nit i vam disfrutar i ballar molt. Molts dies per la tarda vam visitar el poble de Prades amb tots i ens vam comprar molts records de Prades. Em pensat en tornar a l'estiu només els amics i passar una setmana junts.

jueves, 4 de abril de 2019

3 Autors

Stephen King
Resultado de imagen de stephen king biografia corta
His full name is Stephen Edwin King, was born in the city of Portland (September 21, 1947), in the state of Maine, United States.

While he was working as a teacher teaching English, he followed his call and continued writing at night. And that is how his first work published in 1974 "Carrie" came about, which was so successful that it was taken to the big screen two years later.
He is a well-known American writer of horror literature, he won the favor of criticism with his first novel, Carrie, written in 1974. Also among his greatest successes include The Shining (1977), It (Eso, 1986), Misery (1987) ) and Insomnia (1994).

Carmen Laforet
Resultado de imagen de carmen laforetCarmen Laforet nació en Barcelona en 1921. A los dos años se trasladó con su familia a Canarias. Allí permaneció hasta los 18 años. A esta edad marcha a Barcelona donde estudia, durante tres años, en la Facultad de Filosofía y Letras (nunca acaba las carreras) . En 1944 obtiene el Premio Nadal con "Nada", en su primera convocatoria, y se convierte en la revelación de la narrativa española de posguerra. Dos años después se traslada a Madrid, donde se casa con el periodista y crítico literario Manuel Cerezales y se instala definitivamente. 
Aunque nunca deja de escribir, en la década de 1970, Carmen Laforet se retira de la vida publica. Tras su fallecimiento en 2004, la editorial Destino publicó una novela inédita, Al volver la esquina, continuación de La insolación.

Joan Maragall
Resultado de imagen de joan maragall biografiaJoan Maragall i Gorina va néixer a Barcelona, ​​el 1860. Va abandonar el Dret per la literatura. Va traduir al català l'obra de Goethe, que va exercir gran influència en ell. En 1894, va guanyar els Jocs Florals amb "La sardana". A l'any següent apareix "Poesies", que incloïa un dels seus poemes més cèlebres, "La vaca cega". El desastre colonial del 1898 el va impulsar per corrents afins a les de la Generació del 98, mantenint a partir de 1900 una intensa relació epistolar amb Unamuno. A "Visions i cants" (1900) apareix el començament del seu extens poema "El comte Arnau", de tema llegendari. Aquest va significar la seva consagració i que fos declarat hereu de Verdaguer (1902) i el major poeta en llengua catalana. Va morir a Barcelona, ​​el 1911.

SANT JORDI GROC

Temps era temps, en un planeta molt llunyà, hi havia un drac alienígena.
Aquella bèstia, podia caminar i nedar. Tenia un ovni i volava cap allí i cap allà.
El drac alienígena matava i s’empassava tot el que trobava al planeta: ramats d’ovelles alienígenes, edificis i naus, i també persones alienígenes. Perquè no destreses tant les coses, el planeta decideix donar-li per menjar estels cada dia.
I quan s’acaben els estels, li donen planetes petits i naus espacials.
Però arriba un dia que ja no quedava cap nau i planeta petit, i llavors, el planeta va acordar que, abans que no matés a tothom, cada dia, per sorteig, li donarien una persona alienígena perquè se la mengés.
Un dia va tocar la mala sort a la filla del rei alienígena. El rei alienígena no en tenia cap més, de filla, i estava desesperat.
No volia lliurar-la al drac alienígena, però el planeta li va exigir que fes com tothom. Sinó, el drac alienígena se’ls menjaria a tots.
Van portar, doncs, la princesa alienígena davant del drac…
Però quan el drac va obrir la boca per menjar-se la princesa, va aparèixer Sant Jordi Groc dalt d’un cavallet blanc de l'espai.
Sant Jordi Groc fos menjat pel drac. La princesa alienígena agafà la nau privada i traspassar el cos del drac.
De la sang de Sant Jordi Groc, va néixer un roser de roses grogues. Tothom estava molt content.
La gent cridava:
-Visca la princesa!!!

VACANCES DE SETMANA SANTA

Aquesta setmana santa he anat de càmping amb la meva família i els meus amics. El càmping estava al English Summer de Prades. Feia molt ...