jueves, 4 de abril de 2019

3 Autors

Stephen King
Resultado de imagen de stephen king biografia corta
His full name is Stephen Edwin King, was born in the city of Portland (September 21, 1947), in the state of Maine, United States.

While he was working as a teacher teaching English, he followed his call and continued writing at night. And that is how his first work published in 1974 "Carrie" came about, which was so successful that it was taken to the big screen two years later.
He is a well-known American writer of horror literature, he won the favor of criticism with his first novel, Carrie, written in 1974. Also among his greatest successes include The Shining (1977), It (Eso, 1986), Misery (1987) ) and Insomnia (1994).

Carmen Laforet
Resultado de imagen de carmen laforetCarmen Laforet nació en Barcelona en 1921. A los dos años se trasladó con su familia a Canarias. Allí permaneció hasta los 18 años. A esta edad marcha a Barcelona donde estudia, durante tres años, en la Facultad de Filosofía y Letras (nunca acaba las carreras) . En 1944 obtiene el Premio Nadal con "Nada", en su primera convocatoria, y se convierte en la revelación de la narrativa española de posguerra. Dos años después se traslada a Madrid, donde se casa con el periodista y crítico literario Manuel Cerezales y se instala definitivamente. 
Aunque nunca deja de escribir, en la década de 1970, Carmen Laforet se retira de la vida publica. Tras su fallecimiento en 2004, la editorial Destino publicó una novela inédita, Al volver la esquina, continuación de La insolación.

Joan Maragall
Resultado de imagen de joan maragall biografiaJoan Maragall i Gorina va néixer a Barcelona, ​​el 1860. Va abandonar el Dret per la literatura. Va traduir al català l'obra de Goethe, que va exercir gran influència en ell. En 1894, va guanyar els Jocs Florals amb "La sardana". A l'any següent apareix "Poesies", que incloïa un dels seus poemes més cèlebres, "La vaca cega". El desastre colonial del 1898 el va impulsar per corrents afins a les de la Generació del 98, mantenint a partir de 1900 una intensa relació epistolar amb Unamuno. A "Visions i cants" (1900) apareix el començament del seu extens poema "El comte Arnau", de tema llegendari. Aquest va significar la seva consagració i que fos declarat hereu de Verdaguer (1902) i el major poeta en llengua catalana. Va morir a Barcelona, ​​el 1911.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

VACANCES DE SETMANA SANTA

Aquesta setmana santa he anat de càmping amb la meva família i els meus amics. El càmping estava al English Summer de Prades. Feia molt ...